| | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: retete pentru copii Dum Feb 21, 2010 11:47 pm | |
| hai, mamici, cu retete! pentru zile cand nu avem inspiratie! incep eu cu una foarte gustoasa!
Budinca de spanac cu carne (1 - 2 ani) spanac 500 g unt 20 g faina 20 g carne de vita sau de pasare tocata 100g 1 ou lapte 100 ml sare
Spanacul, bine spalat, se fierbe in apa si se scurge, se toaca, apoi se amesteca cu un sos alb din faina si lapte. Se amesteca cu galbenusul, 5 g unt ( eu pun o ligurita), carnea, sarea si albusul batut spuma. Cu restul untului se unge un vas in care se toarna compozitia si se pune la cuptor, in bain-marie. Budinca poate fi unsa cu ou. Se poate servi si cu smantana! Sa aveti pofta! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Joi Feb 25, 2010 1:48 pm | |
| Mancare gratinata de dovleac (dupa 9 luni)
100 g de dovleac ; o jumatate de ceapa dulce; 1 cartof; 10 g de parmezan ; putina branza gen svaiter rasa putina sare; putina nucsoara (facultativ); o bucatica de unt de marimea unei alune
Se curata legumele (dovleac, ceapa si cartof), se taie in bucati si se pun intr-o cratita cu apa sarata. Se lasa sa fiarba pana dau in clocot, apoi se lasa sa clocoteasca 20 de minute (legumele pot fi fierte si la abur in jur de 30 de minute). Dupa ce au fiert, legumele se scurg si se zdrobesc pana se obtine un pireu. Se amesteca cu untul, nucsoara si parmezanul. Se pune totul intr-un vas, se presara branza tip svaiter rasa si se baga in cuptor sa se rumeneasca. Se serveste avand grija sa nu fie prea fierbinte. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Joi Feb 25, 2010 1:55 pm | |
| Mancare gratinata de dovleac (dupa 9 luni)
100 g de dovleac ; o jumatate de ceapa dulce; 1 cartof; 10 g de parmezan ; putina branza gen svaiter rasa putina sare; putina nucsoara (facultativ); o bucatica de unt de marimea unei alune
Se curata legumele (dovleac, ceapa si cartof), se taie in bucati si se pun intr-o cratita cu apa sarata. Se lasa sa fiarba pana dau in clocot, apoi se lasa sa clocoteasca 20 de minute (legumele pot fi fierte si la abur in jur de 30 de minute). Dupa ce au fiert, legumele se scurg si se zdrobesc pana se obtine un pireu. Se amesteca cu untul, nucsoara si parmezanul. Se pune totul intr-un vas, se presara branza tip svaiter rasa si se baga in cuptor sa se rumeneasca. Se serveste avand grija sa nu fie prea fierbinte. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Mar Mar 23, 2010 12:20 am | |
| BUDINCA CU GRIS Se fierb fructele in apa ca la compot.Orice fel de fructe:mere, pere,piersici... Se pune zahar dupa gust, cum stiti ca-i place puiului de dulce. In zeama de la compot puneti gris si faceti ca si cum ati face gris cu lapte. e foarte bum si are multe vitamine. fructele le pasati si le dati separat sau amestecate cu budinca. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Mar Mar 30, 2010 7:07 am | |
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Joi Apr 08, 2010 1:05 am | |
| eu am facut azi supa pentru daria. o sa caut niste retete sa le mai scriu aici, sa le avem! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Sam Apr 10, 2010 10:59 pm | |
| n ar fi rau miha. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Dum Apr 11, 2010 10:04 pm | |
| PAPANASI CU BRANZA ( DUPA 6 LUNI) - 100 G.BRANZA DE VACI DULCE; - 20 G. FAINA SAU GRIS; - O JUMATATE DE OU; - 5 GR. DE UNT SAU 1/2 LINGURITE SMANTANA; - 10 G. ZAHAR. Se amesteca branza de vaci cu oul si zaharul, apoi incorporezi totul cu grija in faina sau gris; cu o lingurita inmuiata in apa iei "bile" din compozitiesi le puneti la fier intr-un vas cu apa deja clocotitacu putina (ffff)sare;cand papanasii se ridica la suprafata si ii puteti lua; se servesc cu smantana sau cu unt;cine vrea"ceva dulce" ii serveste cu dulceatasau sirop de fructe.
BUDINCA DE OREZ PASAT CU BRANZA DE VACI - 1 ceasca de cafea plina cu orez, - 100 g branza de vaci, - 30 g zahar, - 250 g apa+lapte, - 30 g unt, - 1 ou, - sare. Orezul ales si spalat se pune la fiert cu apa amestecata cu lapte si un praf de sare; daca scade mai adaugi apa. Se fierbe orezul pana se zdrobeste si scade apa. Se trece prin sita. Pasta obtinuta se amesteca cu branza de vaci, se adauga galbenusul de ou frecat cu zaharul si la urma albusul spuma. Se unge cu unt o cratita, se imbraca cu pesmet si se toarna compozitia, adaugand un pic de unt si deasupra. Se lasa la cuptor 40 de minute.
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Lun Apr 12, 2010 3:22 am | |
| foarte interesante. le voi incerca si eu. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Lun Apr 12, 2010 11:46 am | |
| papanasi. super reteta. merci laura. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Lun Apr 12, 2010 12:08 pm | |
| sa le incercati sunt bune pentru bebei,nu se servesc in cura de slabire |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Lun Apr 12, 2010 1:25 pm | |
| cat de curand voi incerca eu. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Mar Apr 13, 2010 5:20 am | |
| laura nu am inteles cum adica o jumatate de ou? |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Mar Apr 13, 2010 5:36 am | |
| eeee,asai reteta,pui un ou |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Mier Apr 14, 2010 9:59 am | |
| am crezut ca ai scris aiurea sau faci ''misto'' de noi. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Lun Apr 26, 2010 12:20 pm | |
| pentru copii nu mai gateste nimeni? |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Mar Apr 27, 2010 8:59 am | |
| nu, mananca ce mancam si noi. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Mar Apr 27, 2010 11:51 am | |
| al tau, da nico ca este mare. dar a mea? dar incet, incet se face si ea mare. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Mar Apr 27, 2010 12:10 pm | |
| Prajitura cu iaurt (dupa 12 luni) 1 borcan de iaurt; 3 borcane (1 borcan = echivalentul continutului borcanului de iaurt utilizat) cu faina; 1 borcan cu zahar; o jumatate de borcan cu ulei; 2 oua; 1 pachetel de zahar vanilat jumatate de pachetel de drojdie; putina sare Se amesteca toate ingredientele si se pun la copt in cuptorul incins la 200°C, unde se tin timp de 30 de minute. Dupa ce prajitura este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin inainte de a i-o servi bebelusului. Reteta poate fi modificata dupa dorinta celui care o prepara, adaugand fructe sau pasta de ciocolata.
Covrigei (de la 12 luni) lngrediente: 250 g faina; 200 g zahar; un plic de zahar vanilat ; 125g unt; 2 oua; 100 ml lapte Mod de preparare: Într-un vas mai mare se pun pe rând faina, zaharul, laptele, ouale si zaharul vanilat si se amesteca bine compozitia pâna devine un aluat nici moale, nici tare. Pe un fund de lemn, pe care ai presarat putina faina, mai framânta nitel aluatul, pâna nu se mai lipeste de mâini. Formeaza apoi covrigei de marimea si forma pe care o doresti: pot fi în forma de opt sau de cerculete simple ori împletite. Copiii pot fi de un real ajutor în alegerea acestor forme. Cu cât sunt mai mici covrigeii, cu atât vor fi mai pe placul prichindeilor. Se asaza apoi într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se dau la cuptor la foc potrivit. Sunt gata dupa 20 de minute. Când se scot din cuptor se stropesc cu apa si zahar sau pot fi unsi cu miere în care s-a adaugat miez de nuca pisat.
Cornulete cu nuci. Sunt usor de facut, le poti pastra mai mult timp si sunt ff gustoase: 200g unt+100g zahar pudra+100g nuci macinate+300g faina+1 praf de sare+arome daca doresti.Se amesteca toate, se framanta putin pe masa pt omogenizare si se intinde imediat o foaie cat mai rotunda.Se taie cu cutitul raze de la centrul foii spre margine.Se ruleaza bucatile obtinute(sectoarele de cerc) de la margine spre mijloc, se coc in tava si se pudreaza fierbinti cu zahar.
Spanac florentin 200-250 g spanac, 2-3 rosii, 2-3 lingurite smantana, parmezan ras, unt. Se curata spanacul si se spala, se pune intr-o cratita cu putin ului si apa, pana se inmoaie. Se spala 2 rosii, se taie si se pun intr-o tava unsa cu unt, sa se rumeneasca la cuptor. Spanacul se pune intr-o forma unsa, deasupra se pun rosiile, se presara parmezan ras si se mai lasa 10-12 min. la cuptor.
Succes mamici, pofta buna la pui mici |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Mar Apr 27, 2010 10:31 pm | |
| multumim mult, laura. cred ca sunt foarte bune. le voi incerca in curand. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Mar Apr 27, 2010 11:30 pm | |
| cu placere .Daca vrei retete pentru 9-10 luni sa-mi spui |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Mier Apr 28, 2010 11:09 am | |
| laura merci pt retete. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Mier Apr 28, 2010 12:25 pm | |
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Joi Apr 29, 2010 2:53 am | |
| SCHEMA DIVERSIFICARII AlIMENTATIEI BEBElUsIlOR: de la 9 luni Mamaliguta fiarta in lapte; Ciorba chinezeasca (dupa 9 luni); Supa alfabet (dupa 9 luni); Bors de perisoar; Pireu alb ( dupa 9 luni ; Pireu de «pois cassés » (mazare uscata)
de la 10 luni Budinca de gris; Coronita de orez cu sunca; „Salata de morcovi" cu mere; Sos olandez; Spanac florentin; Budinca de dovlecei; Piure de cartofi copti, cu ou, rosii si parmezan ras; Spanac cu orez; Piure de urzici, loboda, stevie; Perisoare; Sos olandez; Mancarica de cod cu porumb; Chiftelute din piept pui; Ghiveci de legume - de la 10 luni; Ghiveci de legume cu orez; Peste cu orez.; Placinta cu carne (brinza, mere); Tarta cu dovlecel (dupa 10 luni); Pasta de branza cu ficatei - dupa 10 luni; Salata de fructe cu avocado;
PATEU DELICIOS - 2 cartofei - 3 ficatei pasare - 50 g lapte - o lingurita unt - sare - ½ lingurita smantana Se fierb cartofii cu ficateii. Apoi, se zdrobesc, se adauga untul, laptele, smanatana si se amesteca bine. Apoi se adauga sarea.
SUPA DE VITA CU OREZ - 150 gr carne manzat - 1 morcov - 1/ 2 telina - 1 ceputa - 2 linguri orez - 1 legatura patrunjel verde Carnea se taie cubulete si se fierbe, impreuna cu legumele si orezul (mai inatai se fierbe bine carnea). Se toaca marunt patrunjelul si se pune in supa. Se paseaza, zeama se bea separat, ca fel 1. PASTA DE BRANZA CU FICATEI -dupa 10 luni Ingrediente: 1 cutiuta branza Almete 5-6 ficatei de pui Ficateii se fierb foarte bine. Cand sunt fierti se scot si se pun la scurs pt. cateva minute, apoi se zdrobesc cu furculita(sa nu ramana bucatele mari) si se adauga peste branza. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se poate sevi pe paine sau amestecata cu piure de cartofi. Cantitatile sunt orientative.
Prajitura cu crema si biscuiti peste 1 an Timp de pregatire: 20 min. Ingrediente: in functie de forma folosita: 1-2 pachet de biscuiti (normali) 2 plicuri budinca vanilie+ciocolata lapte pentru prepararea budincilor zahar pudra pentru prepararea budincilor optional: aroma de vanilie (pentru budinca de vanilie) si aroma de rom (pentru cea de ciocolata) 80-100 ml. lapte (pentru insiroparea biscuitilor) pentru decor: bilute colorate, stelute, perlute, orice, chiar si ciocolata rasa (in cazul in care deasupra se va pune budinca de vanilie - pentru contrast) Se pun in tava (forma) biscuitii si se insiropeaza (nu foarte mult) cu lapte. Peste stratul de biscuiti se intinde prima budinca preparata (nu are importanta care dintre cele doua) apoi se mai pune un strat de biscuiti si ei insiropati (cu restul de lapte) si la urma cea de-a doua budinca. Peste se orneaza dupa preferintele piticului care o s-o devoreze. Se da la rece pentru cel putin 1/2 h si se serveste ca un desert extrem de racoritor si apreciat de cei mici. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete pentru copii Joi Apr 29, 2010 3:52 am | |
| fetelor baietelul meu a supt san pana la 11 luni iar de mancat f putin 2-3 lingurite de supa ori piure,iar dupa ce la-m intarcat si trecut pe laptic de vacuta manca cu noi la masa ce era nu am gatit niciodata ceva aparte pt el,si la masa vroia sa manance din farfuriile tuturor credea ca au ceva ce el nu are asa ca se stia primu tur il facea el cu manuta sau cu lingurita apoi se apucau ei de mancat(matusicile,unchiu,bunici,locuiam cu ei 8 la masa)si asa papa baietelu ce-i placea,prefera sunca cu ceapa dimineata era meniul preferat si ciorbele.cele mai bune retete le stiu parinti si bunici nostri .oare noi cu ce am crescut cu specialitati de bebelusi??? eu nu cred.si nici mancare diferita nu ne faceau asa ca.....dati le de toate ca sa se invete cu gusturile,atunci cand alaptam pediatru ma sfatuia sa mananc orice si foarte diverisificat pt al obisnui cu gustul tuturor,nu mancam mancare de bebelusi sau ceva gatit separat pt mine.parerea mea. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: retete pentru copii | |
| |
| | | |
Pagina 1 din 3 | Mergi la pagina : 1, 2, 3 | |
Regulament la postare | -Incercati pe cat posibil sa evitati certurile. - Respectati-i pe ceilalti membri daca vreti sa fiti si voi respectati. - Nu faceti reclama mascata. Primiti avertizare si apoi veti fi exclus. -Vorbiti cu administratorul pentru reclama si schimb de bannere. - Administratorul are dreptul sa excluda membri daca accestia incalca regulile. - Fiti spontani in alegerea subiectelor. Nu se stie cand vei fi promovat!! -Apreciem spontaneitatea. Fiti activi si legati prietenii. -EVITATI DUBLU-POST-ITUL!!Atrage dupa sine avertizarea! |
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |