| | Sfaturi practice in bucatarie | |
| |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Joi Apr 01, 2010 9:16 pm | |
| retetele de slabit. vreau si eu. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Vin Apr 02, 2010 10:34 am | |
| Intra la gospodinele forumiste, la retete de slabit si gasesti acolo. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Sam Apr 03, 2010 10:35 pm | |
| Sfaturi pentru prepararea carnii
<LI>Gateste la temperatura mai mica bucatile tari de vita.
<LI>Coasta si muschiul de vaca trebuiesc fierte in suc propriu sau inabusit, la foc mic.
<LI>Cotletele devin mai fragede atunci cand sunt facute pe gratar la foc potrivit. Nu uitati sa inlaturati zgarciurile si tendoanele inainte de a manca.
<LI>Fripturile risca sa se usuce daca sunt preparate la foc lent.
<LI>Feliile din spate de vita trebuiesc fripte la gratar. Vor lasa aceeasi impresie ca muschiul de vita.
<LI>Pentru tocanite, cumparati parti mai ieftine ale animalului si taiati-le in cubulete. Astfel, veti evita costurile exagerate.
<LI>In locul muschiului de vita si al cotletelor, folositi antricot de vita. Inainte de a-l prepara, bagati-l mai intai la cuptor la temperatura de 175 C, timp de 15 munute pentru o jumatate de kg.
<LI>Pentru hamburgeri, incercati sa folositi carne batuta in locul carnii tocate. Vor iesi la fel de buni.
<LI>Condimenteaza toate bucatile de carne, orneaza mancarea, aprinde lumanari la cina, si bucura-te de o masa nu doar delicioasa, ci si convenabila. </LI> |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Dum Apr 04, 2010 12:22 pm | |
| Bine de stiut... desi eu nu prea gatesc carne de vita. Nu prea ne place. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Lun Apr 05, 2010 3:37 am | |
| la mine tot ce este carne sa mananca. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Lun Apr 05, 2010 11:35 am | |
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mar Apr 06, 2010 8:12 am | |
| numai spune nimeni sfaturi pe aici? |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Apr 07, 2010 10:48 am | |
| - mysulika a scris:
- Pentru cei care nu au voie de prajeli,la ciorbe dupa ce au terminat de fiert, se pune deasupra foarte putin ulei si se da deoparte.Nu se va simti ca nu am facut prajeala.Pulpele de pui se condimenteaza,se pun in tigaia de prajit cu apa cat sa le acopere bine.Ele lasa un pic de grasime dar nu se lasa la prajit,doar pana a scazut toata apa din tigaie.Va garantez ca este si sanatos si nu se cunoaste ca nu-s prajite deoarece intra condimentul in carne ,ii da un gust deosebit si sunt si fierte. :[img]http://ww
asa fa si eu fripturica! iese o bunatate! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Apr 07, 2010 11:26 am | |
| fara ulei? doar apa si carne? |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Apr 07, 2010 11:29 am | |
| da, eu asa pun! uneori mai stropesc, al final, cu ulei de masline, dar foarte putin! de obicei isi lasa carnea grasime. eu o pun cu piele si lasa cat trebuie.mie imi place asa! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Apr 07, 2010 11:34 am | |
| adica o mananci cum ar fi carne fiarta? stai sa ti explic.pun pulpele in tiganie si le acopar cu apa, delikat etc? cand scade apa mai pun? |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Apr 07, 2010 11:39 am | |
| da, eu asa fac! pun pulpele , le condimentezi cu ce vrei si le acoperi cu apa. poti sa mai pui apa cand scade, daca ti se pare ca nu s-au facut! dar de preferat e sa lasi sa scada apa. daca vrei cu mai mult sos, lasi mai multa zeama. eu pun mai multa apa pentru ca sotul e lesinat dupa sosuri! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Apr 07, 2010 11:42 am | |
| mi ai facut o pofta. maine nu am timp dar o sa cumpar pulpe si fac si eu vineri, sambata. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Apr 07, 2010 11:43 am | |
| cred ca fac si eu sambata! sa vedem cum ne ies! Stiati ca... • Pentru a feri fructele de putrezire se aseaza in fructiera citiva catei de usturoi taiati in doua. • Pentru a inlocui cleiul se freaca cu un catel de usturoi partile de lipit. Se potrivesc si se preseaza. • Pentru a neutraliza mirosul neplacut de usturoi, se amesteca 2-3 boabe de cafea, citeva graunte de anason sau chimen, un mar sau citeva frunze de patrunjel. • La primul muls, ciobanii freaca ugerul oilor cu usturoi, dezinfectindu-l. • Amestecul din doua parti ulei si una usturoi combate astenia si depresia. • Frectiile cu usturoi de-a lungul coloanei vertebrale sint indicate pentru reumatism. • In noaptea de Sfintul Andrei, romanii freaca cercevelele geamurilor cu usturoi, ca sa nu se apropie strigoii. Sursa:minte9.com |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Apr 07, 2010 11:47 am | |
| Pilaful, orezul cu lapte, budinca de orez sunt mult mai gustoase daca le adaugati si 1-2 lingurite de lapte praf. Pireul de spanac e mult mai gustos daca atunci cand e gata ii adaugati un galbenus de ou frecat bine. Cozonacii si budincile prind o culoare frumoasa deasupra, daca ii ungeti - nu cu ou, cum se obisnuieste, ci cu cafea cu lapte. Painea care se face acasa se poate prepara cu frunze de vita, in loc de drojdie. Se fierb 8-10 frunze, in putina apa, timp de 10 minute, iar zeama calduta se pune strecurata in aluat. Dospeste perfect. Ouale tari se curata fara greutate daca in apa de fiert se pune putin otet.
Carnea ramane multa vreme proaspata daca se pune intr-un vas, se toarna deasupra apa si pe apa se toarna un strat subtire de untdelemn (in cazul cand lipseste frigiderul din casa). |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Apr 07, 2010 12:23 pm | |
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Vin Apr 09, 2010 7:25 am | |
| acum fac pulpele cum a zis miha. va spun cum au iesit. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Sam Apr 10, 2010 7:35 am | |
| astazi nu am facut pulpe cum a zis miha, dar am fost si am cumparat pulpe si maine le fac. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Sam Apr 10, 2010 11:02 pm | |
| au iesit super. acum am facut mai multe ca, prima data nici nu au ajuns. au un gust deosebit.merci miha. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Lun Apr 12, 2010 5:20 am | |
| si eu am facut! cred ca mai fac tot sambata o serie! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Lun Apr 12, 2010 11:00 pm | |
| alte sfaturi - Acoperă vasele cu mâncare gătită. Poţi folosi capace sau folie de plastic autoaderentă, care se strânge bine în jurul recipientelor, şi astfel mirosurile nu se mai răspândesc în interior. Ideal este să păstrezi alimentele în cutii speciale de plastic, pe care le poţi cumpăra din supermarketuri.
- Nu pune în frigider mâncarea gătită înainte de a se răci, pentru că se poate strica.
- Nu ţine alimentele din care se poate scurge zeamă în pungi sau împachetate în hârtie, ci pune-le într-un recipient acoperit. - Nu aşeza pe acelaşi raft alimente nepreparate termic alături de mâncare gătită, deoarece primele pot transmite bacterii şi microbi. Recipientele de plastic te pot feri de astfel de probleme. - Ouăle se spală şi se păstrează într-un cofraj de carton cu capac, pe care îl poţi cumpăra din supermarket. Aşază cofrajul pe unul dintre rafturile frigiderului unde temperatura e mai scăzută.
- Păstrează pe rafturile de sus mâncarea gătită, iar pe cele inferioare alimentele nepreparate termic şi crudităţile.
- Spală şi şterge bine legumele şi fructele înainte de a le băga în frigider.
- Frigiderul se decongelează când gheaţa atinge un strat mai gros de 3 mm. Nu lăsa să treacă două luni fără să-l dezgheţi.
- Nu încerca să înlături gheaţa cu cuţitul. Rişti să strici circuitul de răcire.
- Scoate aparatul din priză şi pune o cratiţă cu apă fierbinte în interior, pe un raft. De la aburul acesteia, gheaţa se va topi. După topire, scoate apa şi curăţă interiorul cu un detergent de vase, apoi clăteşte-l. sursa net
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mar Apr 13, 2010 1:00 am | |
| majoritatea le stiam, dar sunt bine venite sa ni le reamintim. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mar Apr 13, 2010 4:17 am | |
| da, pai sunt de zi cu zi, ca sa zic asa. ca le punem in practica aproape zilnic. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Joi Apr 15, 2010 12:08 pm | |
| merci frumos miha. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Iun 23, 2010 1:28 am | |
| Legumele sunt izvorul sanatatii noastre, de aceea se recomanda sa se consume in stare cat mai proaspata. Exista legume, care se pot pastra pana iarna tarziu, cum ar fi ardeiul gras rosu si rosiile. Daca vreti sa aveti patrunjel verde pe toata perioada iernii pana in primavara, iata cateva idei pe care sa le puneti in practica. Pastrarea ardeilor grasi Ardeii grasi de culoare rosie se pastreaza cel mai bine aproape toata iarna, acestia contin si o cantitate mare de vitamina C. Soiul de Bazargic este recomandat pentru o astfel de pastrare mai indelungata. Ardei grasi copti bine si de culoare rosie inchis, se invelesc in hartie fiecare in parte Se asaza in cosuri sau ladite, care de asemenea se invelesc in hartie. Cosurile sau laditele se pastreaza intr-o incapere rece, dar uscata, asezate unele peste altele. Pe timp geros se acopera bine, pentru a nu ingheta Ardeii grasi se pot pastra, in felul acesta, pana la 3 luni. Ardeii verzi, dar foarte grasi si sanatosi se pot pastra la fel. Pastrarea rosiilor Rosiile din recolte tarzii sunt cele mai recomandate pentru pastrare. Acestea se aleg atunci cand sunt verzi sau abia au inceput sa se coaca. Se recomanda culegerea lor pe timp uscat, dupa ce s-a uscat roua de pe ele. Rosiile se taie cu crengute cu tot. Se asaza in cosuri in doua sau trei straturi, fara a le indesa. Cosurile cu rosii se pastreaza intr-o camara situata spre miaza-noapte cu o temperatura de 10-12 grade, in nici un caz sub 0 grade. Rosiile se coc bine si invelite fiecare intr-o bucata de hartie, asezate in cosuri, ladite de lemn sau cutii de carton. Patrunjel verde in timpul iernii Se pune pamant intr-o ladita cu peretii inalti, apoi se infig radacini de patrunjel mai groase si mai sanatoase. Laditele se pun intr-un loc cu multa lumina si caldura, avand grija sa se ude constant. Radacinile de patrunjel vor da atatea frunze, cat va fi necesar iarna intreaga. sursa: ele.ro
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie | |
| |
| | | | Sfaturi practice in bucatarie | |
|
Pagina 2 din 3 | Mergi la pagina : 1, 2, 3 | |
Regulament la postare | -Incercati pe cat posibil sa evitati certurile. - Respectati-i pe ceilalti membri daca vreti sa fiti si voi respectati. - Nu faceti reclama mascata. Primiti avertizare si apoi veti fi exclus. -Vorbiti cu administratorul pentru reclama si schimb de bannere. - Administratorul are dreptul sa excluda membri daca accestia incalca regulile. - Fiti spontani in alegerea subiectelor. Nu se stie cand vei fi promovat!! -Apreciem spontaneitatea. Fiti activi si legati prietenii. -EVITATI DUBLU-POST-ITUL!!Atrage dupa sine avertizarea! |
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |