| | Sfaturi practice in bucatarie | |
| |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Iun 23, 2010 2:40 am | |
| Ce de sfaturi utile! Multumim fetele!!!
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Joi Iun 24, 2010 9:13 am | |
| merci miha interesante. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Joi Iun 24, 2010 9:40 am | |
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Joi Iun 24, 2010 12:50 pm | |
| Pentru a afla daca pestele este proaspat, se pune intr-un lighean cu apa. Pestele proaspat cade la fund. Pestele proaspat, de curand pescuit, are solzii netezi, luciosi si strans lipiti de corp, ochii bulbucati si limpezi, branhiile de culoare rosie aprinsa, iar burta nu este umflata. Pestele prajit este deosebit de gustos daca se tine 5-10 minute in lapte, apoi se da prin faina si se prajeste in ulei foarte incins.
Pentru ca pestele sa nu se farimiteze la prajit se recomanda sa se sareze cu 10-15 minute inainte de a-l praji.
Pentru ca pestele sau carnea sa se rumeneasca bine, inainte de a se pune la prajit, trebuie zvantate cu un servet.
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Joi Iun 24, 2010 9:41 pm | |
| merci elena. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Iun 30, 2010 5:56 am | |
| fetele, voi folositi cuisoare ca si condiment? la ce anume? eu nu am folosit niciodata....si am un sos de soia de ceva timp, dar nu am apucat sa il utilizez. dati-mi un sfat! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Iun 30, 2010 11:14 am | |
| eu nu am folosit niciodata |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Iun 30, 2010 12:31 pm | |
| habar nu am. nici eu nu folosesc asa ceva. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Iun 30, 2010 8:17 pm | |
|
Cuisoare
Cuisoare Factorul curativ: fructele Afectiuni pentru care se recomanda: astm; respiratie urat mirositoare; indigestie; dureri musculare sau de spate; dureri de gingii sau gat; dureri de dinti; stari de greata.
Prezentare generala Denumirea uzuala: Cuisoare (lat. Syzygium aromaticum). Calitati curative si actiune farmaceutica: Calmant, sedativ, reconfortant.
Recomandari: - ulei de cuisoare impotriva astmului, durerilor musculare sau de spate, a durerilor de dinti Se amesteca 5 picaturi de ulei de cuisoare cu o lingurita de miere si un catel de usturoi pisat. Se consuma inainte de culcare. Se aplica ulei de cuisoare in jurul dintelui, pe gingie. Se aplica ulei cald de cuisoare pe zona afectata si se maseaza usor. - infuzie din cuisoare impotriva durerilor de gingii Se face gargara cu infuzie din cuisoare sau se mesteca patru cuisoare. - consumate ca atare impotriva respiratiei urat mirositoare Se mesteca doua cuisoare zilnic. In India, cuisoarele sunt mestecate impreuna cu ierburi aromate si cu frunze de betel, pentru o respiratie proaspata si pentru a ajuta digestia. - pudra din cuisoare impotriva starilor de grata Se prajeste o jumatate de lingurita de pudra de cuisoare, se amesteca cu o lingurita de miere si se mananca.
Preparare Infuzie Se pun cuisoare in apa clocotita si se fierb 1-2 minute. Apoi se acopera vasul cu un capac. Pudra Se zdrobesc cuisoarele in mojar sau cu rasnita de cafea. Au fost aduse din India in urma cu multe milenii, iar apogeul carierei lor medicale l-au atins in Egiptul Antic. Cuisoarele sunt una din plantele dezinfectante cele mai puternice de pe pamant. O singura cuisoara pusa, de exemplu, intr-o fiertura de carne ii va prelungi termenul de valabilitate cu 24 de ore. De aceea, sunt necesare la conservarea aproape oricarui aliment, dar si pentru combaterea unei multitudini de boli infectioase.
|
| | | Admin Administrator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Mier Oct 06, 2010 5:49 am | |
| O regula esentiala de securitate: niciodata nu vom face gratar afara, daca bate vantul mai puternic, fiindca riscam sa vedem carbunii aprinsi imprastiindu-se peste tot. De asemenea, nu vom aprinde sub nici un motiv gratarul cu benzina sau cu alcool inflamabil. Exista geluri sau brichete speciale pentru aprins gratarul. Prepararea unei fripturi in aer liber poate fi o problema chiar si pentru cei mai experimentati gratargii. Indiferent ca sunteti in padure, la sfarsit de saptamana sau in concediu la camping, aprinderea carbunilor si frigerea carnii va poate da mari batai de cap. Va prezentam in continuare cateva sfaturi pentru a frige cat mai bine carnea pe gratar: - Aprinderea gratarului se face cu lemne subtiri, asezate incrucisat peste cateva ziare mototolite. Dupa ce focul e aprins si lemnele sunt “rosii”, se aduna carbunii cu atentie, fara a inabusi jarul. Pentru cei care nu au chef sa mai caute surcele, in magazine se gasesc pastille speciale din combustibil solid care aprind carbunii. - Cand flacara se stinge, iar carbunii sunt putin cenusii, se pune grilajul deasupra gratarului. Cand acesta e bine incins, se curate cu o perie de sarma sau cu un bat; curatirea cu peria se face de-a lungul dungilor metalice, spre exterior, ca sa nu va patati cu eventual resturi arse ramase pe gratar. - Inainte de a pune carnea la fript, grilajul se unge cu o bucata de grasime (slanina) pentru a nu se lipi carnea. - Carnea se frige la dogoarea jarului, asa ca nu e bine niciodata sa o puneti inainte ca flacara sa se stinga. Tineti in apropiere o sticla cu apa, pentru ca focul se poate reaprinde daca produsele au grasime. In acest caz, turnati apa cu grija peste gratar, numai acolo unde a aparut flacara. - Pentru ca jarul are la inceput o putere foarte mare, faceti mai intai pripturile din carne de porc si lasati la urma puiul sau micii. Pestele se face intotdeuna la sfarsit, cand jarul nu mai este puternic. - Pulpele de pui trebuie crestate cu cutitul pentru a fi mai bine patrunse de caldura, iar la mici trebuie sa aveti grija, pentru ca se ard foarte repede daca nu sunt intorsi la timp.
- Atentie la condimente! Folositi numai tipul de condimente specific fiecarui tip de carne. O friptura de porc nu poate fi condimentata cu mirodenii pentru peste. - Fripturile sunt gata atunci cand sucul lor este “curat”. Verificati sucul apasand carnea cu furculita si nu asteptati pana cand friptura e arsa la suprafata
- Carnea facuta poate fi pastrata intr-un vas de inox etans sau intr-o oala acoperita cu capac, astfel incat sa fie servita toata, in acelasi timp, la masa. - Dupa fripturi, pe gratar mai pot fi pusi ardei grasi, rosii, ceapa sau cartofi. Legumele se coc repede la jar si pot fi un delicious aperitiv. - Atunci cand terminate gatitul, asigurati-va ca jarul este stins. Daca nu, rasturnati-l si aruncati apa peste el pana la stingerea completa. Stiati ca alimentele fripte la gratar sunt dietetice? Intr-adevar, nu numai ca sunt gatite fara sa se adauge grasimi, dar se si elimina o parte din grasimile “ascunse”. Astfel spus, gratarul topeste lipidele continute in carne, invizibile cu ochiu liber si care deci nu pot fi indepartate. Alte masuri recomandabile, mai ales pentru sezonul cald: este bine sa pastram carnea si pestele destinate gratarului la congelator, inclusiv daca le marinam, pana inainte de a le prepara, si le servim imediat ce sunt gata. Maionezele si sosurile se vor servi direct de la frigider, iar, daca plecam in excursie si intentionam sa facem gratar in mijlocul naturii, acestea vor fi transportate numai in frigider portabil. Daca nu s-au consumat in intregime, le vom plasa in acelasi frigider imediat ce am terminat masa, iar, daca le-am uitat la soare, le vom arunca fara remuscari! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Joi Oct 07, 2010 10:20 am | |
| super inf :k : |
| | | Admin Administrator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Joi Oct 07, 2010 10:32 am | |
| Nico te rog eu mult nu mai scrie prescurtat ca nu inteleg cateodata :k : |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Vin Oct 08, 2010 8:22 am | |
| ok. super informati |
| | | Admin Administrator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Vin Oct 08, 2010 10:03 am | |
| nu te superi ca tiam zis da? pupici |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie Vin Oct 08, 2010 11:48 am | |
| nuuuuuuuuuuuu clau |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie | |
| |
| | | | Sfaturi practice in bucatarie | |
|
Pagina 3 din 3 | Mergi la pagina : 1, 2, 3 | |
Regulament la postare | -Incercati pe cat posibil sa evitati certurile. - Respectati-i pe ceilalti membri daca vreti sa fiti si voi respectati. - Nu faceti reclama mascata. Primiti avertizare si apoi veti fi exclus. -Vorbiti cu administratorul pentru reclama si schimb de bannere. - Administratorul are dreptul sa excluda membri daca accestia incalca regulile. - Fiti spontani in alegerea subiectelor. Nu se stie cand vei fi promovat!! -Apreciem spontaneitatea. Fiti activi si legati prietenii. -EVITATI DUBLU-POST-ITUL!!Atrage dupa sine avertizarea! |
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |