| | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Sam Iun 19, 2010 12:33 am | |
| Ciorba radauteana 2 ore si 15 minute (complexitate medie) Ingrediente: 4 piepti de pui fara piele, cateva gheare de pui, o ceapa, un morcov, un pastarnac, un gogosar murat, 400 gr. smantana degresata, 4 galbenusuri, 4 linguri de faina, usturoi, otet, sare piper Mod de preparare: In 6 litri de apa se vor pune mai intai ghearele de pui la fiert-acestea vor da consistenta supei. Apoi se adauga pieptii si legumele. Se vor lasa sa fiarba la foc mic, se vor spumui sarguincios asa incat zeama sa fie curata, totul pana cand acestea se vor inmuia. Se va strecura totul, dar se vor pastra doar pieptii de pui; restul se arunca.Carnea se lasa la racit. Intre timp, in zeama in care s-au fiert puiul si legumele se adauga cele 4 linguri de faina desfacute in prealabil cu apa rece. Totul se amesteca pana cand se omogenizeaza si nu mai exista riscul ca faina sa se prinda de fundul oalei. Separat se incinge un strop de ulei in care se caleste putin un gogosar murat taiat Julienne.Se adauga peste supa, iar apoi se pune pieptul de pui desfacut fasiute. Se vor da intr-un clocot. Intr-un bol se amesteca cele 4 galbenusuri cu smantana si otet apoi se adauga peste ciorba cand focul este stins. Se amesteca si se mai pune usturoi pisat - dupa gust. Este absolut delicioasa, cu mult mai buna decat ciorba de burta. Pofta buna! asta fac eu azi :amour17: sursa http://www.gustos.ro/ |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Iun 23, 2010 10:14 am | |
| suna bine ralu. sa sti ca, gasesti retete super pe gustos. am si eu acolo publicate cateva. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Iun 30, 2010 2:43 am | |
| Pui cu gutui 1 pui, eu am folosit ciocanele 2,3 gutui potrivite 1 ceasca ulei 1 lingura faina 1 lingura zahar 1 lingura pasta de rosii sare Se inabusa puiul in ulei si putina apa, apoi se scoate pe o farfuie. Gutuiel se spala si se curata de puf, apoi se taie in felii groase care se prajesc in ulei pe ambele parti. Se scot apoi la scurs pe un servetel. Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa fierbinte. In sirop se adauga carnea si gutuile, la foc mic, cateva minute cat sa ma scada sosul. Se dizolva faina si pasta de rosii intr-un pahar cu apa si se toarna amestecul in mancare. Se amesteca toate si se da la cuptor 15 minute. La sfarsit se adauga sare dupa gust. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Iun 30, 2010 3:11 am | |
| imi place foarte mult mancarea de gutui dar fara carne. si cea de castraveti murati, prune uscate de arpagic miha vin la tine |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Iun 30, 2010 5:53 am | |
| hai, te astept! mie nu imi place mancarea de castraveti murati sau de gogonele murate...nop! imi place cea de prune uscate! un deliciu! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Iun 30, 2010 9:42 am | |
| as veni cu drag |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Iun 30, 2010 11:49 am | |
| - nicoletadina a scris:
- suna bine ralu.
sa sti ca, gasesti retete super pe gustos. am si eu acolo publicate cateva. da eu numai de acolo le iau :amour17: |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Joi Iul 01, 2010 12:59 am | |
| si chiar ies ralu. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Aug 18, 2010 12:07 am | |
| Cereale cu banane ,cirese si branzica (pentru bebei) Ne trebuie asa : 3 linguri de cereale Humana cu banane si cirese, 1 pastila calciu lactic, 4 masuri lapte praf de care bea bebe.
Fierbem si racim pana la 50 de grade 100 ml apa.Amestecam cu masurile de lapte praf si pastila de calciu pisata si lasam sa dea un clocot.Adunam branzica cu strecuratoarea .Preparam cerealele cu apa fiarta si racita.Amestecam piureul de cereale cu branzica calcica. Gata papa!
Piure cu buline
Ingrediente: 2 cartofi mari, cateva fruze de spanac, 1 galbenus de ou, 1 morcov, putin unt, un praf de sare lapte. Se fierb separat morcovul si cartofii.Se paseaza cartofii si se face un piure cu putin unt, lapte si sare si galbenusul fiert si pasat. Obtinem un piure galben care va fi baza.Separat pasam si morcovul fiert si adaugam un pic din piureul de cartof si obtinem un piure portocaliu. Apoi din frunzele de spanac pe care le oparim si le pasam vom face un piure verde amestecand spanacul pasat cu putin piure de cartof.Apoi pe o farfurie punem intai piureul galben , apoi formam buline portocalii din piureul de morcov si buline verzi din piureul de spananc. Gata, pofta mare copii!
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Aug 18, 2010 12:24 am | |
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Aug 18, 2010 12:43 am | |
| sa va fie de folos.. Va dai dau una daca vreti sa va indulciti: Inghetata irlandezaIngrediente:
4 galbenusuri de ou, batute 3/4 cana zahar 3/4 cana lapte 2 3/4 cani frisca 85 g ciocolata rasa 2 linguri praf de cafea instant 1/4 cana whiskey Preparare:
Intr-un tuci se amesteca galbenusurile, zaharul, laptele, 3/4 cana de frisca, ciocolata si cafeaua instant si se lasa pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se intareste. Se ia de pe foc si se mixeaza pana devine cremoasa, dupa care se transfera intr-un castron. Se pune la racit si se mai amesteca din cand in cand, iar apoi se toarna si whiskey. In alt castron se bate restul de frisca pana cand se intareste, dupa care se incorporeaza in amestecul de ciocolata si whiskey. Se toarna intr-o forma, se acopera si se pune la congelator pentru 8 ore, sau pana cand s-a intarit. Inainte de a se servi, se lasa la temperatura camerei 10-15 minute. Portii: 12 Timp de preparare: 20 minutes Inghetare: 8 ore |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Aug 18, 2010 1:02 am | |
| merci ale esti o scumpa :k : |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Aug 18, 2010 1:08 am | |
| si tu imi esti draga |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Aug 18, 2010 1:32 am | |
|
prajitura cu caise
Timp de preparare: 1 h5 min (complexitate redusa)
Ingrediente: Coca: 250 g unt, 250 g zahar, 4 oua, un zahar vanilat, un praf de copt, 400 g faina, 4 linguri lapte, 1 kg de caise Crema: 100 g unt, 125 g zahar, o lingurita scortisoara, 150 g faina
Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, se pun ouale pe rind, un zahar vanilat, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se pun deasupra caisele jumatati si ornamentul. Pentru ornament se amesteca untul foarte rece cu zaharul si cu faina. Se presara pe prajitura. Se coace la foc potrivit 45-50 min. Se serveste rece, taita in patrate potrivite
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Aug 18, 2010 2:40 am | |
| super retete!!!!
multumim feteleee!!!
Prajitura Foarte Fina
Ingrediente:
9 albusuri 9 linguri zahar 6 linguri faina 6 linguri nuca macinata praf de copt
Crema: 10 galbenusuri 12 linguri de zahar 250 grame unt 6 linguri nuca taiata si prajita 2 linguri cafea ness
Glazura: 1 albus 6 linguri zahar pudra suc de lamaie Preparare:
Se fac trei foi: Se bat spuma trei albusuri cu trei linguri zahar. Cand spuma e tare se adauga 2 linguri nuca macinata si 2 linguri de faina si un varf de cutit de praf de copt. Se amesteca bine si se toarna in tava unsa si tapetata. Se da la cuptor la foc potrivit, maxim 10 minute. La fel procedati si cu urmatoarele doua foi.
Crema: Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul (optional puteti adauga si o lingura de faina si trei linguri de lapte la galbenusuri) si se pun la fiert pe baie de aburi. Cand s-a ingrosat compozitia, se ia de pe foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu untul. Se adauga bucatile de nuca prajita si ness-ul.
Glazura Se freaca bine albusul cu zaharul pudra. Cand a capatat o consistenta alba, se adauga sucul de la jumatate de lamaie. Se mai amesteca putin sa se omogenizeze foarte bine si se intinde peste ultima foaie.
Se umplu foile cu crema, iar deasupra se pune glazura.
Timp Preparare: 1 h Complexitate: redusa |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Aug 18, 2010 3:20 am | |
| woow fetelor super, mi-ati facut pofta...am sa pregatesc si eu o prajitura sambata... |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Mier Aug 18, 2010 3:58 am | |
| ale ce prajitura vei face?? |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Vin Aug 27, 2010 6:19 am | |
| reteta duuuulce Prajitura magica Ingrediente 110 gr unt topit 140 gr biscuiti macinati ca pesmetul 65 gr nuca cocos 170 gr fulgi sau chipsuri de ciocolata 100 gr nuca taiata marunt (dar nu macinata!) 400 ml lapte condensat Bucati: 16 Preparare 1.Intr-o tava de 20 x 20 cm puneti toate ingredientele, in straturi, in ordinea data in reteta. Pentru ca straturile sa iasa mai bine le puteti nivela cu dosul unei furculite. 2.Dati la cuptor la 180C pentru 35 minute. 3.Lasati sa se raceasca complet, apoi puteti sa o taiati patrate. Se pastreaza la frigider. Uploaded with ImageShack.us |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Vin Aug 27, 2010 9:53 pm | |
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Sam Aug 28, 2010 12:14 am | |
| nu am incercat sa o fac dar am inteles ca se face repede si ca e chiar magica!!! :k : |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Sam Aug 28, 2010 2:29 am | |
| cand o faci sa ne dai si noua |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: retete culinare | |
| |
| | | |
Pagina 7 din 7 | Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 | |
Regulament la postare | -Incercati pe cat posibil sa evitati certurile. - Respectati-i pe ceilalti membri daca vreti sa fiti si voi respectati. - Nu faceti reclama mascata. Primiti avertizare si apoi veti fi exclus. -Vorbiti cu administratorul pentru reclama si schimb de bannere. - Administratorul are dreptul sa excluda membri daca accestia incalca regulile. - Fiti spontani in alegerea subiectelor. Nu se stie cand vei fi promovat!! -Apreciem spontaneitatea. Fiti activi si legati prietenii. -EVITATI DUBLU-POST-ITUL!!Atrage dupa sine avertizarea! |
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |